Spread the love

Få reda på hur du kan organisera dig, vilka hjälpmedel du behöver, vilka typer av lådor som finns och hur du bör packa var och en av dem. Med hjälp av följande guider och tips kommer du upptäcka att det inte är så svårt att packa som man kan tro. Flyttstädfabriken utför flyttstädning i Stockholm och ett flertal andra städtjänster. Allt med hög kvalitet och till bra priser.

1) Vad och hur du kan börja packa

Det är jobbigt att flytta, och med så mycket att hålla koll på är det svårt att veta var man ska börja. För att hjälpa dig på traven har vi skapat denna enkla guide för att ta dig genom de första stegen när det gäller att flytta, vilket oftast börjar med hur man ska organisera packningen och sortera alla saker.

2) Allt du behöver veta om flyttlådor

När du ska flytta är det viktigt att organisera alla saker i olika lådor. Bör du spendera lite pengar på att köpa stabila lådor, eller fungerar det lika bra att återanvända gamla? Är större lådor bättre? Visst rymmer en stor låda mer, men är lådan tillräckligt stadig för att klara av tyngden, och kommer den i så fall bli för svår att bära? Och hur många lådor behöver man?

För att du ska kunna tänka utanför boxen ger vi dig här tips på allt du behöver veta när du ska köpa flyttlådor inför din flytt.

3) Enkla och nödvändiga packningstips

Det är inte alla som har särskilt mycket tid över när det är dags att flytta. Även om vi vanligen rekommenderar minst 8 till 12 veckor för att organisera, packa och flytta ett hem så har vissa av oss inte lyxen att ha så mycket tid till sitt förfogande. Så för att hjälpa dig har vi sammanställt några snabba packningstips som gör att du kan packa lite smidigare och snabbare. Så mycket snabbare att du faktiskt kommer att bli förvånad över hur enkelt det är att förbereda hemmet innan flyttgubbarna dyker upp.

4) Packningstillbehör du bara måste ha

För att se till att dina hushållsprylar är packade säkert och i tid bör du börja med att köpa rätt typ och antal packningshjälpmedel. Tänk på att du kommer att spara både tid och energi genom att köpa rätt hjälpmedel redan från början.

5) Packa flyttbilen

Du har bokat flyttbilen och packat dina tillhörigheter, så nu är det dags att tänka på flyttdagen. Du behöver nämligen planera hur bilen eller lastbilen bör lastas innan du ställer in en enda flyttlåda i den.

6) Hur du bör packa och förbereda vitvaror

Storavitvaror är svåra att flytta. De är inte bara tunga och besvärliga att lyfta, utan kräver också vanligen någon typ av avinstallation. Dessutom kräver de flesta flyttfirmor att alla vitvaror ska förberedasinför flytten innan de anländer. Många flyttföretag erbjuder däremot en professionell tjänst som innebär att de förbereder alla vitvaror åt dig mot en kostnad. Även om det kan verka ganska enkelt att förbereda dina vitvaror innan du flyttar så kan de ha slutat fungera när ni packar upp dem i det nya hemmet om du inte gjort det på ett korrekt sätt.

7) Så bör du packa elektronik

Även om elektronik vanligen inte är lika komplicerad att montera ner som vitvaror så krävs det ändå en del kunskap när de ska packas. Använd denna enkla steg-för-stegguide till hur du kan packa all din elektronik, inklusive hur du ska märka alla kontakter och sladdar för att se till att du kan installera utrustningen när du flyttat till ditt nya hem.