Spread the love

Tips och råd för att skapa bra fengshui i ditt badrum

Badrum har dåligt rykte inom fengshui, det är ett faktum. Men du kan ändra detta rykte genom lite medveten ansträngning. Använd dig av dessa enkla fengshui-tips och sluta att oroa dig över dålig fengshui i ditt badrum.

Jag har sammanfattat många tips för att hjälpa dig att skapa bra fengshui i ditt badrum, såväl som att hantera utmanande dilemman orsakade av badrummets placering – från ett badrum i pengaområdet till ett badrum ovanför entrédörren. Hjälpen har anlänt, så oroa dig inte, bara följ mina råd!

Hur du kan skapa ett fengshui-spa i ditt eget badrum

Som fengshui-konsult är jag mycket medveten om hur viktigt badrummets design och läge är. Badrum tenderar att läcka energi, samt lätt samla på sig lägre vibrationer.

Badrummet som en del av fengshuins hälsosamma treenighet

Det finns en stark energikoppling mellan de tre fengshui-områdena i ditt hem som är kopplade till ditt välbefinnande: ditt sovrum, ditt badrum och ditt kök.

Badrummets läge när du ska skapa en bra planlösning enligt fengshui

När du ska designa en planlösning, varför då inte försöka minimera dåliga energier i badrummet redan från början så att du inte behöver drabbas av dem? Detsamma gäller när man tittar på flera hus med olika planlösningar, se då till att du är medveten om potentiellt dåliga energier i badrummet och vet vad du ska undvika.

Fengshui i ett badrum som är placerat i linje med entrédörren

En badrumsdörr som är placerad direkt i linje med entrédörren innebär dåligfengshui. Faktum är att alla dörrar som är placerade i linje med varandra i ett hem eller på ett kontor skapar utmanande fengshui. Följ dessa två grundläggande fengshui-tips för att skapa bra energi i huvudentrén om badrumsdörren är placerad i linje med entrédörren.

Fengshui i ett badrum som ligger ovanför entrédörren

Ett av problemen med fengshui i ett nytt eller existerande hus är om badrummet är placerat ovanför huvudentrén. Huvudentrén är nämligen mycket viktig inom fengshui.

Fengshui i ett badrum som ligger i mitten av en bostad

Ett badrum i mitten av huset anses vanligen vara dålig fengshui. Mitten av huset är byggnadens hjärta inom fengshui, som även kallas för yin-yang punkten.

Fengshui-tips för ett badrum i ekonomiområdet

Här har du några enkla fengshui-tips på hur du kan handskas med utmaningen att ha badrummet placerat i området för pengar och rikedom.

Ett badrum i kärleks- och relationsområdet

Om du vet att ditt badrum är placerat i området för kärlek och relationer (sydväst) kan du fokusera på att stärka dess fengshui-element, vilket är jord. Både eld- och jordelementens färger passar bra i det sydvästra baguaområdet inom fengshui.

Fengshui i ett badrum som ligger ovanför sovrummet

Ett badrum som är placerat ovanför sovrummet är inte det bästa fengshui-alternativet. En viktig faktor att ta hänsyn till när man letar efter fengshui-lösningar är hur mycket badrummet på ovanvåningen kommer att användas.

Fengshui-lösningar för en badrumsdörr som vetter mot köket

Att ha köks – och badrumsdörrar na placerade mitt emot varandra är riktigt dålig fengshui. Man behöver inte känna till särskilt mycket om fengshui för att intuitivt förstå att detta inte är en bra lösning för ett hälsosamt hem.